Sportstipping på nett er det raskest voksende markedet innen casinospill grunnet muligheten for langsiktig fortjeneste dersom du vet hvordan du skal utnytte riktige oddsstrategier og vinnertaktikker.

Sjekk ut vår liste over de beste strategiene innen sportstipping som inkluderer fordeler og ulemper med de ulike taktikkene.

1. Hold deg til et lag

Det finnes hundrevis, om ikke tusenvis, av ulike potensielle veddemål du kan gjøre hos bookmakere på kryss og tvers alle de fleste sportsgrenene. Det er derfor viktig å ikke bli overentusiastisk og ende opp med å plassere flere innsatser på forskjellige lag, spesielt ikke om du er en nybegynner som ikke har helt kontroll enda.

Ved å fokusere kun på et lag kan du ta deg tid til å gjøre nødvendig research på statistikk, spillerform, historikk og kan holde deg oppdatert på odds. Når en kamp eller turnering er over kan du fritt velge et nytt lag og fortsette oppfølgingen mens du satser på ulike kamper og konkurranser ditt nye utvalgte lag konkurrerer i.

Fordeler:
– Du kan bruke tid på å finne ut informasjon om det konkurrerende laget siden du allerede vet statistikken til laget du satser fast på.
– Større mulighet for avkastning og mindre mulighet for tap.
– Du slipper å holde oversikt over en rekke lag og kan fokusere på ett enkelt lag gjennom en hel sesong.

Ulemper:
– Det er jo kjempegøy å vinne penger, men det er ganske kjedelig å kun holde seg til et lag.
– Du går også glipp av eventuelle gode odds hos andre lag eller kamper.

2. Tipp mot oddsen

Dette er en kjempelønnsom strategi dersom du har flaksen med deg, men kan resultere i vonde tap. Å tippe mot oddsen betyr rett og slett at du tipper mot det mesteparten av sportseksperter og andre spillere tror kommer til å skje under en kamp eller i en konkurranse.

For eksempel: dersom Manchester United spiller mot Rosenborg (drømmescenario) vil oddsen være i favør mot at Manchester United skal vinne, mens oddsen vil nærmest være ikke-eksisterende for Rosenborg. Om du da plasserer et veddemål på at Rosenborg vinner vil gevinsten være skyhøy dersom du vinner siden oddsen gikk imot deg.

Fordeler:
– Dette er den raskeste måten å bli millionær på sportstipping.
– Du trenger ikke hoppe i fallskjerm, denne typen oddstipping gir nok adrenalin for et helt år.

Ulemper:
– Du kan miste veldig mye penger ved å satse mot oddsen og det er derfor ikke anbefalt med mindre du har råd og en magefølelse på at det kommer til å gå din vei.

3. Ikke bruk for mye penger per spill

Det er alltid anbefalt nybegynnere å tippe lavt når de først begynner å satse på odds for å minimere tap. Det er bedre å øke beløpet på spillekontoen sin sakte men sikkert enn å satse alt på én kamp og miste hele gambling-budsjettet sitt i løpet av et par timer.

Fordeler:
– Du mister minimalt med penger dersom du taper.
– Mulighet for å vinne mye penger langsiktig.

Ulemper:
– Du vinner minimalt med penger per kamp eller turnering.

4. Bruk et oddssystem

Det finnes ulike oddssystemer som du kan bruke når du gambler, og dette er rett og slett mønster du følger religiøst når du vinner og taper. Vi vil nevne to av de mest kjente:

Martingale – dette er det enkleste systemet å følge, og her dobler du innsatsen din hver gang du taper. En rekke spillere har derimot gått konkurs ved å benytte seg av dette systemet, og det er derfor ikke anbefalt.

Labouchere – dette er et mer avansert oddssystem, hvor du skriver ned en rekke tall og multipliserer disse tallene for å gjøre en innsats.

Fordeler:
– Du får struktur og god oversikt over innsatsene dine og spillet.
– Ved å velge rett system som passer ditt spill kan du i lengden vinne mye penger.

Ulemper:
– Kan potensielt være livsfarlig for bankkontoen din dersom du velger feil system.