VM i friidrett og OL er de største konkurransene innen friidrett. Under OL konkurreres det i tillegg i mange andre idretter, men friidrett er en viktig del av arrangementet. VM i friidrett er et svært stort arrangement. Bare OL og fotball-VM er større.

VM i friidrett

0328VM arrangeres annethvert år, og alle greinene innen friidrett er med. VM ble arrangert første gang i 1983. Fram til 1991 ble arrangementet bare arrangert hvert fjerde år, deretter annethvert år. De årene det ikke arrangeres utendørs-VM arrangeres innendørs-VM i friidrett.

I tillegg til vanlig VM, arrangeres det også junior-VM og veteran-VM. Norge har medaljer både fra VM, junior-VM og veteran-VM.

Diamond League

IAAF Diamond League består av flere friidrettskonkurranser gjennom sesongen. Diamond League erstattet Golden League, som ble arrangert fram til 2009. Diamond League stevnene arrangeres i mange land, og er mer spredt over hele verden enn Golden League var. Golden League ble hovedsakelig arrangert i europeiske land.

Diamond League stevner arrangeres også i Europa, men noen av konkurransene er lagt til USA, Kina og Qatar. Det arrangeres sju konkurranser innen hver gren i løpet av sesongen. Det er til sammen 14 stevner, derfor er ikke alle øvelsene med på hvert stevne. Utøverne samler poeng i løpet av sesongen. De tre første i hver gren får 4, 2 og 1 poeng. I siste stevne dobles poengene, og de som har flest poeng sammenlagt, vinner trofeet innen sin gren. Utøvere som ikke deltar i sesongens siste stevne, kan ikke vinne sammenlagt.

Det deles også ut pengepremier under alle stevnene. De 8 beste i hver øvelse får pengepremier. I langdistanseløp premieres de 12 beste, og i sprint premieres også utøveren som løper i bane 9. Diamond League sendes på TV.

Friidrettsstevner i Norge

Et av stevnene i Diamond League arrangeres på Bislett Stadion i Norge. Dette er selvsagt Norges største friidrettsstevne i løpet av sesongen, og de store internasjonale stjernene trekker både publikum og TV-seere til konkurransen. Diamond League på Bislett har vært en stor suksess både blant utøvere og publikum, selv om været kan være vekslende.

NM i friidrett er det andre store høydepunktet i Norge. Der deltar selvsagt bare norske stjerner, og NM er fortsatt ikke et like stort publikumsarrangement som Diamond League. Men det deltar mange utøvere fra hele landet.

Friidrett for alle


Friidrettsstevner for barn og ungdom arrangeres både lokalt, regionalt og nasjonalt. Selskapet NCC arrangerer NCC-lekene som blant annet skal hjelpe nye talenter fram i lyset. NCC er hovedsponsor for barne- og ungdoms
arbeidet til Norges Friidrettsforbund. NCC er blant de største entreprenør- og eiendomsutviklingsselskapene i Norden, og driver i Norge blant annet med bygg og anlegg, asfalt og vei og eiendoms- og boligutvikling.

I tillegg til barne- og ungdomsidrett, arrangeres det også friidrettsstevner for folk med funksjonshemminger. Friidrett er en variert idrettsgruppe som passer for ulike funksjonsevner. Trening og mosjon er viktig, men det sosiale samholdet er like viktig. Friidrett kan utøves også av de som ikke ønsker å bli stjerner, men som bare vil trene og ha det moro.