I 2016 går det igjen omsider mot et nytt verdensmesterskap i femkamp, og det heldige vertskapet skal i år være den russiske hovedstaden Moskva. Dette betyr at de som lurer på å reise en liten tur i løpet av året og som også er interesserte i friidrett nesten må vurdere Moskva som en sterk kandidat.

Hva kan vi forvente av arrangementet?

friidrottMed tanke på at mesterskapet går av stabelen om våren, nærmere bestemt fra 22. til 29. mai i følge timeplanen, så kan vi nok forvente flott vær og en generelt veldig god opplevelse. På denne tiden av året er Russland sin hovedstad på sitt aller flotteste, og fasilitetene der idretten skal foregå er også blant det aller beste Europa har å tilby. Hvis man føler for å friske opp litt av sin kunnskap om friidrett generelt, så anbefales det å søke tips online for mer detaljer om sportsgrenen. Femkamp regnes i olympisk sammenheng som en gren innen friidrett, så dette er definitivt relevant informasjon å ta med seg videre.

Litt om grenen femkamp

En gren som kanskje ikke får så veldig mye oppmerksomhet, men som interesserte definitivt kan ha mye interesse av å følge med på, er femkamp. Denne grenen har sine røtter tilbake til det antikke Hellas, og har blitt gjenopptatt igjen med de moderne olympiske leker. Den ble utviklet på 1800-tallet, og fikk en sterk militær inspirasjon. Dette gjenspeiles i at øvelsene er innen ferdigheter som var vesentlige for 1800-tallets soldater i kavaleriet: Fekting, pistolskyting, sprangridning, terrengløp og 200 meter svømming. Det kreves altså et veldig vidt spekter av ferdigheter for å lykkes i femkamp, noe som gjør det hele svært uforutsigbart og dermed også veldig spennende.

Å finne sin favoritt

Siden spekteret av ferdigheter er så bredt kan det være vanskelig å vite hvem man skal holde som favoritt foran hvert mesterskap. Derfor kan det å spille på odds i forbindelse med femkamp noen ganger virke som en utfordring, men om man tar imot gode tips og nyttig informasjon fra infosider som  så kommer man definitivt mye lengre på vei. Når man er interessert i en idrett så vil det å spille på oddsen alltid bidra til å gjøre det hele enda mer spennende. Og det man trenger av kunnskap om odds og satsing finnes lett tilgjengelig på en god infoside som den ovennevnte.

Tidligere vinnere

Men man kan kanskje få en pekepinn rundt hva man kan forvente ved å se på noen av de tidligere vinnerne og på medaljestatistikken. Ungarn er landet som leder statistikken med totalt 124 medaljer, fordelt på 51 gull, 41 sølv og 32 bronse. Det er ganske langt foran andreplassen, som går til Polen. De har 67 medaljer, hvilket betyr at Ungarn altså har nesten dobbelt så mange medaljer som Polen. Statistikken er dog litt urettferdig for Russland sin del, siden det tidligere Sovjetunionen fremdeles ligger på tredjeplass mens Russland måtte begynne fra null etter Sovjetunionens oppløsning. På tross av dette har russerne klart å komme seg opp på en femteplass, bak Storbritannia. Andre tidligere sovjetrepublikker som er på listen over medaljevinnere som kanskje også kunne fått noen av det gamle Sovjetunionen sine medaljer er Litauen, Hviterussland, Ukraina, Latvia og Kasakhstan.